Πως να Χάσεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το Περιττό Λίπος

07/06/2020
από Blyzz

ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΛΙΠΟΣ

Το παρακάτω blog είναι ένα από τα κεφάλαια τα οποία υπάρχουν μέσα στο Phoenix το online course το οποίο έχω αυτή τη στιγμή και αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας,γιατί είναι από τα μέρη του προγράμματος που έχουν βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο και έχει βοηθήσει να κατανοήσουν πως πρέπει να είναι τα γεύματα τους για να κάνουν τη διαδικασία εύκολη,αλλά και διασκεδαστική.


Τώρα,έχουμε συζητήσει για τις θερμίδες,τα μακροθρεπτικά και την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά,και συζητήσαμε και τη δύναμη του Fasting.


Τώρα είναι σημαντικό να συζητήσουμε αυτό που σταματάει τους ανθρώπους από το να γραμμώσουν τέρμα ειδικά όταν μιλάμε για το να χάσουν μονό αριθμό ποσοστού λίπους. Τα προβλήματα τους είναι το μέτρημα των θερμιδών και η πειθαρχεία.


Οι περισσότεροι αποτυγχάνουν στο να γραμμώσουν επειδή δε μετράνε τις θερμίδες τους σωστά(πολλές φορές δε τρώνε καν σε θερμιδικό έλλειμα).Και από την άλλη τα κάνουν θάλασσα με το να μείνουν συγκεντρωμένοι στη διατροφή και δε βλέπουν ποτέ το αποτέλεσμα που θέλουν.


Για να πετύχεις το αποτέλεσμα το οποίο θέλεις,πρέπει να μπορείς να ελέγξεις και τα δύο αυτά προβλήματα.Θέλουμε να κάνουμε το μέτρημα και τη πειθαρχεία σου απλά και εύκολα για σένα(θα σε βοηθάω εννοείται και στις κλήσεις αν είσαι στο Phoenix coaching) 


Αυτό σημαίνει πως καλύτερο θα ήταν να έχεις ένα “αυτοματοποιημένο” και ακριβές σύστημα φαγητού.Στη πραγματικότητα θα σου πρότεινα να τρως αρκετά όμοια κάθε μέρα


Αν υπάρχουν πολλές επιλογές θα γίνει πολύ δύσκολο για σένα να μετράς θερμίδες και θα σου πάρει πολύ χρόνο να τις βρεις από κάθε γεύμα.Όταν προσπαθούμε να φτάσουμε στο τελικό στάδιο και να γραμμώσουμε τέρμα,δεν υπάρχει χώρος για λάθη.


Επιπλέον,το να κρατάς τη διατροφή σου απλή θα σε βοηθήσει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πολύ να πετύχεις περισσότερα και να είσαι πιο παραγωγικός στη ζωή σου.Με το να απλοποιείς τη ζωή σου,καταστρέφεις τελείως τις δεύτερες και ανούσιες σκέψεις και επιτρέπεις στον εαυτό σου να αντιδράει καλύτερα και να είναι πιο αποτελεσματικός στα σημαντικά θέματα/προβλήματα.Οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι στον πλανήτη,τρώνε τα ίδια γεύματα κάθε μέρα και φοράνε τα ίδια ρούχα.


Δομή των γευμάτων


Όπως έχω ήδη πει κάνουμε Fasting για τις πρώτες 4-6 ώρες τη μέρα.Σόδα και σκέτο καφέ for the win.Έπειτα κρατάμε το πρώτ γεύμα απλό και ελαφρύ.Θα πρότεινα το ίδιο πράμα κάθε μέρα.Εγώ προσωπικά πίνω ένα σκουπ isotouch isolated protein(120 θερμίδες θερμίδες με 28 γραμμάρια πρωτείνης),έπειτα 7 ρυζογκοφρέτες(210 θερμίδες) και ένα φρούτο(100 θερμίδες).Οπότε μιλάμε για 430 θερμίδες στο πρώτο γεύμα. 


Το συμπλήρωμα πρωτείνης θα σε γλιτώσει από τον κόπο του να μαγειρέψεις οποιαδήποτε μορφή τροφίμου για τη πρόσληψη πρωτείνης,απορροφάται πιο γρήγορα από τους μύες και καταναλώνεται πιο γρήγορα(επειδή είναι ρόφημα).Διαφορετικά,μπορείς να φας 3-4 αυγά στη θέση της πρωτείνης.


Το πρώτο γεύμα είναι ελαφρύ έτσι ώστε να μας κρατήσει για το δεύτερο μεγάλο και γεμάτο γεύμα.Με αυτό το τρόπο μπορείς να κρατηθείς έτσι ώστε να φας ένα μεγάλο επικό γεύμα κάθε μέρα.Ανάλογα με τις θερμίδες σου,στο δεύτερο γεύμα θα μπορούσες να καταναλώσεις 1000 με 1500 θερμίδες ΚΑΘΕ μέρα.Απίστευτο έτσι ;;;; 


Το 2ο γεύμα πρέπει να έχει αρκετή πρωτείνη και καθαρό κρέας,μέτρια ποσότητα από λιπαρά και αρκετούς υδατάνθρακες(πατάτα ή ρύζι).Τα δικά μου γεύματα συνήθως αποτελούνται από ρύζι και κοτόπουλο στήθος.Μπορεί καμιά φορά στο τόσο να φάω ένα burger με 100% μοσχάρι και να φτιάξω εγώ ο ίδιος πατάτες.Ή από την άλλη γλυκοπατάτα με μοσχάρι νουά μαγειρεμένο με κόκκινη σάλτσα.


Αν είσαι κάποιος ο οποίος δε γουστάρει να μαγειρεύει και δε του αρέσει,τότε διάλεγε 2-3 εστιατόρια που μπορείς να φας καθαρά και να φτάσεις τις θερμίδες και τη πρωτείνη σου.Πάμε άλλη μία,το πιο σημαντικό είναι να το κρατήσεις απλό και εύκολο για μέτρηση.Θέλω ΚΑΘΕ μέρα να βρίσκεσαι στις θερμίδες σου με ακρίβεια.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ.Κράτα το τουλάχιστον έτσι για μία περίοδο 3ων μηνών για παράδειγμα,έτσι ώστε να έχεις το μέγιστο αποτέλεσμα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.


Το βράδυ λοιπόν για τελευταίο γεύμα θα μπορούσες να απολαύσεις ένα μικρό επιδόρπιο κάθε μέρα στο πλάνο και να βρίσκεσαι στο 80/20.Οπως και με τα άλλα γεύματα,κράτα το πολύ απλό και απόλαυσε κάτι το οποίο σε γεμίζει πλήρως και σε κρατάει ικανοποιημένο.Αυτό το γεύμα πρέπει να είναι το 20% των θερμιδών σου και να μη ξεπερνάει τις 300 με 500 θερμίδες(ανάλογα τις θερμίδες σου)


Για εμένα η καλύτερη επιλογή και προτίμηση είναι μία σοκολάτα ΙΟΝ με 350 θερμίδες.Τη κρατάω στο ψυγείο μέχρι το βράδυ και τη τρώω ως τελευταίο γεύμα χωρίς έπειτα να μου λείπει τίποτα από τη διατροφή μου(ακόμα και αν είμαι σε έλλειμμα)Αλλιώς θα φάω ένα παγωτό η μερικά cupcakes.


Μπορεί να ακουστεί τρελό το να τρως σοκολάτα/παγωτό κάθε βράδυ,αλλά βοηθάει στο να κρατηθείς στις θερμίδες σου και στο έλλειμμα σου και είναι πραγματικά κάτι που αλλάζει όλο το παιχνίδι.


Με το να τρως μία σοκολάτα(μετρημένες θερμίδες) είναι πολύ διαφορετικό με το να τρως κάτι άλλο η να τρως παγωτό χύμα.Αν φας κάτι και πείνας γενικότερα(ή είσαι λαίμαργος όπως εγώ)δε θα σταματήσεις στις θερμίδες που πρέπει και θα φας περισσότερο από ότι πρέπει να φας.Με το που τελειώσει όμως η σοκολάτα η οποία τρως,τελείωσες.Την έφαγες και δεν υπάρχει άλλη(όχι μη σκέφτεσαι να φας και 2η)


Τις τελευταίες φορές που γράμμωνα και έφτασα στο καλύτερο αποτέλεσμα μου,έτρωγα πάντα 350-400 θερμίδες από σοκολάτα στο τέλος της ημέρας


Ολοι οι πελάτες μου που το κάνουν αυτό είχαν ΦΟΒΕΡΟ αποτέλεσμα μέχρι στιγμής!Ξαναλέω,κάνει το να φτάσεις τις θερμίδες σου τόσο εύκολο και απλό.Σχεδόν όλες αυτές οι επιλογές έχουν γραμμένες πάνω τις θερμίδες.Φάε λοιπόν ένα μικρό γεύμα ως πρώτο,μαγείρευσε ένα μεγάλο όπως ανέφερα πριν για δεύτερο και στο τέλος της ημέρας φάε λίγες θερμίδες από σοκολάτα.


Τώρα,ΑΝ θέλεις να φας κάτι άλλο εκτός από σοκολάτα στο τελευταίο γεύμα και να πας 100-0,το καταλαβαίνω.Θα μπορούσες να φας μερικά αυγά με βρώμη και γαλοπούλα από πάνω ή γιαούρτι με μπανάνα και αμύγδαλα.Το κάνω και εγώ αρκετές φορές αυτό όταν δε θέλω να φάω σοκολάτα εκείνη τη μέρα(κι όμως ναι χαχα)


Το δεύτερο σου γεύμα πρέπει να έχει το 55-60% των συνολικών θερμιδών σου.Σπας τη νηστεία με το 20-25% των θερμιδών σου και το τελευταίο γεύμα περιέχει το 20% των συνολικών θερμιδών σου.


Οπότε αν είσαι 81 κιλά(180 λίβρες) τρως 2300 θερμίδες τη μέρα σε έλλειμμα. Οπότε το η ημέρα σου είναι κάπως έτσι


Γεύμα 1: 400-500 θερμίδες(isotouch με ρυζογκοφρέτες και φρούτο…ή αυγά με βρώμη/ρυζογκοφρέτες)


Γεύμα 2: 1300-1500 θερμίδες(γεμάτο-μεγάλο γεύμα με καθαρό κρέας και πατάτες/ρύζι)


Γεύμα 3: Επιδόρπιο με τις υπολοιπόμενες θερμίδες(300-400) :D ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ


Ο στόχος του πλάνου αυτού είναι να σου δώσει τη μέγιστη ευκολία ΑΛΛΑ και ικανοποίηση και να σου δώσει μία απλή προσέγγιση στο να φτάσεις τις θερμίδες σου και τη πρωτείνη σου κάθε μέρα.


Αν δε θέλεις το δεύτερο γεύμα να είναι τόσο μεγάλο,ανέβασε τις θερμίδες στο πρώτο σου γεύμα ελάχιστα και χαμήλωσε λίγο από το δεύτερο έτσι ώστε να το ισορροπήσεις ή από την άλλη χώρισε το δεύτερο μεγάλο γεύμα σε 2 πιο μικρά(με 650+650 θερμίδες για παράδειγμα) και άσε κάνε ένα τέταρτο γεύμα το επιδόρπιο.Βρες την καλύτερη προσέγγιση για σένα και τι ταιριάζει καλύτερα σε σένα!


Αν αυτό το blog σε βοήθησε να καταλάβεις έστω και λίγο πως πρέπει να κινηθείς σχετικά με τις θερμίδες και τα γεύματα σου μέσα στην ημέρα,τότε ΞΕΚΑΘΑΡΑ θα σου πρότεινα να πατήσεις το λινκ ακριβώς από κάτω και να κάνεις το Fitness Quiz έτσι ώστε να βρεις ποιο course μου είναι το ιδανικό για σένα και να φτάσεις το σώμα σου στο επόμενο επίπεδο. 

Πάτησε ΕΔΩ,κάνε το Quiz και ανυπομονώ να σε δω μέσα σε κάποιο από τα προγράμματα έτσι ώστε να είσαι η επόμενη επιτυχημένη αλλαγή

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική